sunnuntai 9. elokuuta 2009

Vaalirahoitus on tarpeellista yhteiskunnalle

Ilman vaalirahoitusta ei yhteiskuntamme toimisi. Poliitikot ja virkamiehet tarvitsevat tukea vaalikampanjointiin. Ilman tukea vain ani harvan varat riittäisivät kalliisiin mainoksiin ja demokratiamme näivettyisi rahan vallaksi.

Lehdissä vaalirahakohun uutisointi on ollut hyökkäävää ja leimaavaa. Siinä on yritetty etsiä syyllisiä puolueista ja poliitikoista. Keskeisenä ongelmana on esivallan kunnioituksen puute. Samat poliitikot, joita nyt repostellaan korruptoituneina vaalirahan kerjääjinä, tekevät meitä kaikkia koskevat päätökset ja säätävät lait.

Saattaisi olla asiallisempaa jättää epäilyt poliisin kaikessa hiljaisuudessa tutkittaviksi ja tuomioistuinten tuomittaviksi. Silloin ei tulisi säröjä kansalaisten mielikuviin eivätkä politiikka ja poliitikot ryvettyisi. Korruptioepäilyjen lietsonnassa on vaarana yleisen järjestyksen heikentyminen ja anarkismin lisääntyminen.

Vaalirahoitusta saaneet tahot ovat syyttömiä siihen saakka, kun tuomioistuin toteaa heidän syyllisyytensä. Media ei voi tuomita ketään Suomessa syylliseksi eikä oikeusvaltiossa jaeta oikeutta oikeuslaitoksen ulkopuolella. Tämän periaatteen pitäisi ehdottomasti koskea myös poliitikkoja ja vaalirahoitusta. Korruptiota en kuitenkaan hyväksy.

Kytkentä rahoittajan ja rahoitusta saaneen välillä olisi mahdollista häivyttää internetissä anonymiteetin avulla. Jos vaalirahoitus tulisi ehdokkaalle esimerkiksi PayPal-maksupalvelun kautta nimettömästi ja riittävän pieniin eriin jaettuna, se suojaisi sitä antajan että saajan korruptioepäilyiltä eikä kohuja pääsisi syntymään.

Olen itse puolueeton ja poliittisesti äänestämistä lukuun ottamatta passiivinen. En kuitenkaan soisi yhteiskuntarauhan järkkyvän näin vähäpätöisen asian vuoksi.

6 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Tämä vaalirahoituskorruptio on aivan törkeää ja sitä on turha yrittää puolustella millään yhteiskuntarauhalla ja anarkismin leviämisen estämisellä.

Poliittinen eliitti on pissinyt tällä kertaa niin pahasti kansan punttiin, että päitä on pudottava ja rajusti.

Anonyymi kirjoitti...

Yhteiskunnan pelisääntöjen ja lain nojalla maksama julkinen vaalirahoitus on riitettävä. Kaikki yksityiset koplaukset, seminaariliput ja syntymäpäivälahjat ovat selvää korruptiota ja niiden antajat sekä vastaanottajat on saatava vastuuseen. Kyseessä on lahjoma ja se vaikuttaa vääjäämättä päätöksentekoon, valehtelevat poliitikot sitten mitä muuta tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Milloinkohan kirjoittaja herää siihen, että kaikki eivät virkamieskunnassakaan saatikaan politiikassa toimi yhteiskunnan parhaaksi. Jotkut ajavat vain omia tai vaalirahoittajiensa tai muiden kapeiden eturyhmien etuja.

Karri Luoma kirjoitti...

Tuntuuko sinusta, että sinua salakuunnellaan ja vakoillaan kaiken aikaa?

Anonyymi kirjoitti...

Niin, vaikka sanotaan, että vain vainoharhaiset selviävät niin ehkä rajansa kaikella. Taidankin tästä lähteä purkamaan pahaa oloani jonnekin muualle :-). Tämä on ollut ainakin hieman erilainen blogi. Hyvää jatkoa!

Karri Luoma kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja hyvää jatkoa. Poliisit ja muut viranomaiset tekevät parhaansa pitääkseen Suomen yhtenä maailman turvallisimmista maista, jossa meidän kaikkien on hyvä elää.