torstai 13. elokuuta 2009

Juovatko leikki-ikäisten lasten isät liikaa?

Allekirjoitan eilen uutisissa olleen väitteen siitä, että leikki-ikäisten lasten isät juovat liikaa. Toisaalta eipä sitä ole perheellisellä miehellä muutakaan pakopaikkaa kuin baari ja kaverit. Jätkäporukalla tehdyistä reissuista on jälkitautina vaimon nyrpeys, epäilyt ja naputus.

Joissakin ammateissa kuten minulla isän rooli on haastava välillä hyvinkin epäsäännöllisten työaikojen ja vaarallisuuden vuoksi. Työstressikään ei paranna parisuhdetta tai anna lisää aikaa perheelle. Ehkä siinä on minun uhraukseni perheen hyväksi.

Lapset ovat jääneet meillä Katrin hoidettaviksi. Hän on päivät kotona ja tytöt tarvitsevat jatkuvaa huolenpitoa. Meikäläisen leiviskäksi on jäänyt toimeentulon hankkiminen. Katrillakaan ei ole liikaa vapaata eikä ainakaan vapaailtoja. Toisaalta alkoholi sopii äidin rooliin yhtä hyvin kuin elämä intohimoisena rakastajana.

Katri leipoo parhaillaan pullaa, tytöt leikkii pihalla ja minä painun autotalliin höyläpenkin luo netistä roikkumasta. Illalla lähdetään Aallon kanssa kaljalle.

Ei kommentteja: