torstai 23. heinäkuuta 2009

Mitä saat 61 eurolla/tunti?

Poliisin esitteen mukaan poliisin tehtävänä Suomessa on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen.

Eettisessä valassaan poliisi lupaa parhaan kykynsä ja taitonsa mukaan käyttäytyä aina ja kaikissa tilanteissa poliisin arvolle sopivalla tavalla, kunnioittaa jokaisen ihmisarvoa ja oikeuksia, käyttää poliisin valtuuksia lainsäätäjän tarkoittamalla tavalla, noudattaa esimiestensä käskyjä ja olla valmis kohtamaan poliisin ammattiin liittyvät vaarat, toimia avoimesti ja sovinnollisuutta edistäen, käyttäytyä rehdisti, auttavaisesti ja ammatillista yhteishenkeä vahvistaen sekä olla oikeudenmukainen ja toimia koko työyhteisön parhaaksi.

Nämä palvelut tuotetaan Suomen kansalaisille omakustannushintaan 61 euroa/tunti. Poliisi perii saman hinnan poliisin tiloihin tai hätäkeskuksiin liitetyistä rikosilmoituslaitteista ja vastaanottamistaan vartioimisliikkeen välittämistä aiheettomista hälytyksistä. Noin laadukasta palvelua pilkkahintaan ei saa mistään muualta.

Ei kommentteja: