maanantai 14. syyskuuta 2009

Amerikkalainen krakkeri tunnusti tietomurtoja

Albert Gonzalez tunnusti viime perjantaina Bostonissa oikeudelle 19 rikosta ja palautti lähes kahden miljoonan euron rikoshyödyn. Tietomurroista, identiteettivarkauksista, petoksista ja maksukorttirikoksista voi seurata enimmillään 25 vuoden linnatuomio.

Miestä epäillään nettirikosliigan vetäjäksi. Samasta petosvyyhdistä on saatu useita muitakin tunnustuksia ja jaettu tuomioita. Liigan 10 muuta jäsentä olivat Yhdysvalloista, Itä-Euroopasta ja Kiinasta. Murtosarja tunnetaan TJX-murtona. Se on saanut nimensä TJX-tavarataloketjulta, jolta krakkerit varastivat kymmeniä miljoonia luottokorttinumeroita.

Krakkerit skannasivat kannettavilla tietokoneilla langattomia verkkoja ja ujuttivat niihin niin sanottuja sniffer-ohjelmia, jotka haistelivat ja tallensivat verkkoliikennettä. Käyttäjiltä vakoiltiin luottokorttien numeroita, joita liiga myi eteenpäin. Muita kalasteltuja tietoja tarvittiin uusien korttien hakemiseen uhrien tilien tyhjentämiseksi.

Rahat piilotettiin ja pestiin anonyymien nettimaksujärjestelmien avulla Yhdysvalloissa ja muualla, jonka jälkeen ne siirrettiin turvaan itäeurooppalaisille pankkitileille. Liigan jäseniä odottavat vielä syytteet luottokorttinumeroiden anastamisesta yhdysvaltalaiselta luottokorttiyhtiöltä, kioskiketjulta ja ruokakauppaketjulta.

Liigan johtajan hallusta löytyi varastetuilla rahoilla hankittu asunto, auto, timanttisormus, kelloja ja miljoona dollaria käteistä. Vastaava olisi voinut tapahtua myös Suomessa. Kannattaa pitää WIFI visusti suojattuna, henkilökohtaiset tiedot poissa tietokoneelta ja välttää luottokortin käyttöä netissä.

Ei kommentteja: