maanantai 17. elokuuta 2009

Pedofiilit hyödyntävät internetiä

Keväällä toteutettiin suuri maailmanlaajuinen lapsipornoratsia. Se käynnistyi 11-vuotiaan pikkupojan alastonkuvasta, joka löytyi huoltoon viedystä tietokoneesta. Tarkemmissa tutkimuksista kuvia löytyi 7000. Poliisi pääsi niiden avulla kansainvälisen pedofiiliringin jäljille. Nuorin uhri oli vain 18 kuukauden ikäinen.

Kaksi englantilaista ketjun päätekijää olivat kuvanneet itseään lasten kanssa ja levittäneet kuvia internetin välityksellä. Poliisi ei usko, että kaikki tekijät on vielä saatu kiinni. Webin tutkinta kesti 18 kuukautta. Saaliina oli 125.000 videota ja valokuvaa.

Kiinni jäi nuorten seksuaalineuvontaa tarjoavan organisaation pomo, tietotyöläinen, pankkitoimihenkilö, naimisissa oleva leipomon johtaja, kirkon suntio, vakuutustarkastaja, valtion virkamies, opettajaharjoittelija ja homosaunan vastaanottovirkailija. Kuka tahansa voi olla pedofiili virkaan, asemaan ja siviilisäätyyn katsomatta.

Pääepäillyt saatiin tunnistettua, kun Microsoft luovutti WIFI-signaalien ja sähköpostien teletunnistetietoja. Tähän mennessä ratsiassa on tunnistettu yli 200 pedofiilia, joista 70 on englantilaisia. Näistä 35 on pidätetty ja muita vastaan nostetaan syytteitä.

Yhden pikkupojan kuvan löytyminen pelasti monia lapsia samalta kohtalolta. Jutun tutkinta jatkuu ja laajenee. Kannattaa pitää silmät auki ja ilmoittaa poliisille kaikista havainnoista.

1 kommentti:

Matti kirjoitti...

Hyvän jutun kirjoittelit. Oikea kakkakasa. Onneksi saatiin kiinni. Minä oli myös mukana Oulussa.