Facebook voi olla helppo kohde krakkerille. Jos käyttäjän salasana on huono, esimerkiksi joku selväkielinen sana, käyttäjän syntymäaika tai nimi, voi krakkeri kaapata tilin ja käyttää sitä rikollisiin tarkoituksiin.
Toinen yleinen virhe on käyttää Facebookia joltakin yhteiskäytössä olevalta koneelta, jolloin lähtiessä tunnus ja salasana saattavat jäädä kyseiseen tietokoneeseen tai yhteys auki. Joku voi myös kurkkia selkäsi takaa kun kirjoitat salasanaasi.
Verkkoliikennettä voidaan salakuunnella ja onkia sieltä käyttäjien salasanoja. Tätä vastaan onkin sitten vaikeampi suojautua. Salakuuntelija voi näet olla samassa verkossa, operaattorilla tai missä tahansa verkkoliikenteen matkan varrella vaanimassa salasanoja.
Varminta on käyttää Facebookia aina omalta koneelta, suoralla yhteydellä internetiin ja pitää oma kone salasanalla suojattuna. Salasanoiksi kannattaa valita kirjaimia ja numeroita siten, ettei ne tarkoita yhtään mitään. Se vaikeuttaa salasanan arvaamista kokeilemalla.
Jos epäilet krakkerointia niin ota yhteyttä Facebookin tekniseen tukeen ja ilmoita epäilyksistäsi kavereille, jotta he tietävät varoa. Pahimmillaan krakkerointi tarjoaa vorolle eväät identiteettivarkauteen, joka voi tulla kalliiksi.
23.9.2009 PS. Hakkeri tarkoittaa innokasta tietokoneharrastajaa ja krakkeri tietomurtautujaa. Korjasin termit oikein tähänkin blogiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti