sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Netistä löytyvät ilmaiset virustorjuntaohjelmat

Netistä löytyy tusinan verran ilmaisia virustorjuntaohjelmia, joista jokainen vaikuttaa ainakin pintapuolisesti katsottuna kelvolliselta. Facebookissa kyseltiin vinkkejä virustorjunnan valintaan, joten tässäpä näitä.

Olennaista virustorjuntaohjelmassa on se, että valmistaja päivittää säännöllisesti virustietokantaa. Ilman lähes päivittäisiä päivityksiä virustorjunta ei kykene löytämään uusimpia tuholaisia. Tärkeää on myös valita riittävän tunnettu ja mielellään kaupallinen valmistaja, jolla ei ole varaa mokata.

Virustorjuntaohjelma saattaa muuttua virusjakeluohjelmaksi, mikäli jokin haittaohjelma onnistuu sekoittamaan ohjelman tai valmistajan verkkopalvelu krakkeroidaan. Tällöin saadaan keskitetysti saastutettua kaikki ohjelmaa käyttävät tietokoneet. Sama koskee myös maksullisia ohjelmia.

Varsin kattava lista tarjolla olevista ilmaisista virustorjuntaohjelmistoista löytyy Hampin MBnetistä. Minä käytän kotikoneessani PC Tools AntiVirusta, jota mikrotuen Forsblom suositteli. Lisätietoja eri vaihtoehdoista löydät Tietokone-lehden tekemästä vertailusta (2008).

Ei kommentteja: