tiistai 4. elokuuta 2009

Nettiriippuvuutta vai harrastuneisuutta?

Vaimo hermostui eilen täysin jatkuvassa netissä roikkumisesta ja kysyi, mitä iloa on mökille menosta, jos mies tuijottaa sielläkin vain näyttöä. Ei ymmärrä sitä, että loma on hyvää aikaa tutustua uusiin juttuihin - tänä kesänä Facebookkiin ja bloggaamiseen. Työkiireiden lomassa ei jää aikaa harrasteluun.

Toisaalta 1.5 viikon päästä meikäläinen tuijottelee näyttöä siivouskomerossaan ja surffaa netissä viran puolesta, joten ehkä sitä voisi edes lomallaan yrittää tehdä jotain muuta. Netti kuitenkin muuttuu ja uusia asioita tulee nopeammin kuin niihin ehtii tutustua, joten pelkkä ajan tasalla pysyminen vaatii ponnistelua.

Puhuttiin, että lähdetään parin päivän sisään takaisin Tampereelle sivistyksen pariin. Sitä voisi väkästellä piirongin appivanhemmille. Hervannan lenkkipolut ja hienot järvimaisemat kyllä voittavat mökkitien kivenmurikat ja kuoppaiset sorat.

Nettiriippuvaisuus taitaa olla enemmän pornoaddiktien ja pelihimoisten juttuja, jotka saataisiin hoidettua nettiä suodattamalla. Ei tarvitsisi Kiinan malliin tarjoilla sähköshokkihoitoja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samaa naputusta täälläkin, kantsii hankkii korvatulpat.

Anonyymi kirjoitti...

Karri kyllä näyttää olevan aika vahvasti sähköshokkien kannalla. Mikään ei tunnu riittävän. Ehkä ongelma on kuitenkin siinä, että halutaan halutaan kontrolloida kaikkea. Suurimmat lataukseen liittyvät ongelmat ratkeisivat, jos mediatalot päivittäisivät liiketoiminnallisia mallejaan tälle vuosituhannelle. Suurin osa käyttäjistä varmasti haluaa toimia lakien ja asetusten puitteissa. Ja nuorempi polvi käytää paljon enemmän rahaa elokuviin ja musiikkiin kuin vanhempi polvi. Fyysisten medioiden kömpelyys ja huono saataviuus vain tympää. Kun olisi levityskanavat kunnossa ja kansalaisia ei kytättäisi tarpeettomasti niin, ei olisi niin paljon kysyntää darkneteille ja anonyymipalvelimille, joita syntyy kuin sieniä sateella. Rikolliset eivät enää piileskelisi pisarana aivan tavallisten käyttäjien meressä.

Tämä on tälläinen sukupolikysymys. Vähän kuin 1968. Sitä ei kai Karrikaan ymmärrä.