lauantai 11. heinäkuuta 2009

Youtube syypää koulusurmiin

Aamulla odotti pienoinen kankkunen. Hoisin sen siistimällä vesakon. Nyt alkaa helpottaa ja nautin parhaillaan kuistilla korjaussarjaa. Tänään ei sitten enempää. Akku oli latautunut, joten pääsen jatkamaan bloggausta.

Kauhajoen ja Jokelan koulusurmat olivat internetin syytä. Jos murhanhimoiset kollit eivät olisi saaneet itsemurhaviestejään julkisuuteen, he tuskin olisivat ryhtyneet veritekoihin. Jos taas videoilla ei olisi ollut katsojia, niitä tuskin olisi ladattu Youtubeen.

Vastaavat verilöylyt saataisiin estettyä ottamalla Youtube suodatuksen piiriin. Viranomaiset voisivat seuloa sieltä sellaiset videot, joita voidaan Suomesta katsella. Tämä toimisi samaan tapaan kuin lapsipornosuodatus mutta käänteisesti. On nimittäin erittäin tärkeää, että väkivaltavideot saadaan pois ennen kuin niitä ehtii kukaan katsoa. Sen vuoksi suodatus pitää tapahtua periaatteella "se mikä ei ole erikseen salittua, on kiellettyä". Videoiden tarkistukseen sopiva taho voisi olla Valtion elokuvatarkastamo.

Videoiden vapaa ja vastuuton katselu ei ole yhdenkään ihmishengen arvoista. Sen ovat meille Kauhajoen ja Jokelan koulusurmat osoittaneet.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tai youtubessa ei olisi kommentointi mahdollisuutta tai views palikkaa...

Vanhemmat ovat syypää. no ei vaieskaan onhan tässä häntää että youtubessa voisi olla suodatus, mutta sitten joku kouluampuja lisäisi videon proxynkautta nettiin tai julkaisisi sen konstilla millä hyvänsä. Lapsille pitäisi opettaa netistä monia asioita että siellä haukutaan kysellään KAIKENLAISIA asioita chateissä ja että ei pidä ottaa kaikkea todesta varmaan nämäkin kouluampujat ovat joutuneet kiusauksen kohteeksi tai haukutuksi kuvapalveluissa ii2 tai irv.gallerja

Anonyymi kirjoitti...

Taidat olla ammatiltasi poliisi tjmv viranomainen?

Kysynpä vain, onko mielestäsi pienempi riski siinä että annetaan poliisin/poliittisen eliitin/ym. vastaavien tahojen valita mitä julkaistaan ja missä (tyyliin Venäjä tai Kiina), kuin siinä että muutama hullu (jotka olisi pitänyt saada pysäytettyä ihan reaalimaailmassakin) pääsee julistamaan agendaansa netissä?

Mietipä mihin kaikkeen sananvapauden rajoittamisilla on historiassa päästy. Hyviä kokeiluja on idästä vuosilta 1917-1991 ja Keski-Euroopasta vuosilta 1933-1945.

Karri Luoma kirjoitti...

Jos vanhemmat eivät kasvata lapsiaan, tulevat poliisi ja lastensuojeluviranomaiset avuksi. Sananvapaudella ei ole merkitystä silloin kun rikolliset uhkaavat tappaa tai käyttävät lapsia hyväksi.

Ajattele asiaa vaikka omalta kohdaltasi, jos kyseessä olisi sinun lapsesi tai perhettäsi uhattaisiin Youtubessa. Silloin toivoisit varmasti poliisin auttavan sinua ja estävän rakkaidesi vahingoittamisen.

Ei suodatuksessa ole mitään poliisin valtakunnallista salaliittoa takana, se on ihan normaalia työtä turvallisemman ja paremman yhteiskunnan eteen.

Suodatetaanhan elokuviakin kansalaisten suojelemiseksi, joten miksei myös Youtubea?

Kiitos kommentoinneista.